Ești îngrijorat că noile tale produse pentru pat vor mirosi puternic a lână? Iată o preconcepție pe care ne dorim să o clarificăm.

De ce miroase lâna?

Dacă ai fost vreodată în preajma oilor, atunci știi că acestea au un miros distinctiv. Pentru cei mai multi oameni nu este deranjant, dar cu siguranță nu poți să ignori mirosul. 
Ceea ce detectează sistemul nostru olfactiv atunci când suntem în apropierea oilor este lanolina, dar și murdăria de pe lână. Când oile sunt tunse, lanolina și materia organică vegetală  (praf, iarbă etc.) rămân pe lână până când  aceasta este spălată cu grijă.

Ce fel de lână folosim în produsele noastre?

În produsele Confort Merino utilizăm o lână pură, ce provine din cojocul oii, spălată fără a îndepărta în totalitate lanolina, chiar dacă astfel păstrăm un ușor miros specific. Folosim doar lână atent sortată, fără fibre scurte;
Fibrele sunt uniforme, au aceeasi lungime și aceeași grosime. Conținutul de impurități vegetale este aproape zero, obținut prin procese mecanice. 
Lâna noastră este certificată OEKO Tex, în procesul de spălare și pregătire se folosesc doar detergenți și antistatizanți ecologici. Procentul de lanolină în lâna Confort Merino este un secret, fiind un procent care să susțină perfect  echilibrul între beneficiile aduse sănătății și asigurarea unui miros confortabil de lână curată.

lana confort merino

Îndepărtăm lanolina, ca să nu mai miroasă a lână?

Să îndepărtăm în totalitate lanolina de pe  fibra de lână (și, o dată cu ea, și mirosul) ar însemna să renuntăm cu bună știință tocmai la minunatele proprietăți pentru care lâna este căutată de clienții noștri. 

De exemplu, odată cu înlăturarea totală a lanolinei dispar și proprietățile hipoalergenice ale lânii.
O lână de pe care s-a îndepărtat în totalitate lanolina devine o fibră oarecare, fară flexibilitate și casantă. În plus, nu mai poate oferi protectie împotriva acarienilor și mucegariurilor.

Stiați că acumularea de bacterii în urma transpirației este cea care favorizează apariția acarienilor și în același timp generează un miros neplăcut ?  Lâna noastră pură merinos, multumită lanolinei,  creează o barieră naturală în faţa bacteriilor și nu reține mirosurile neplăcute !

Uneori, persoanele care au simțul olfactiv foarte fin pot detecta în produsele noi mirosul lânii. Dar cu puțin soare și aer curat, mirosul se va estompa, ajungând ca după o perioadă de purtare să nu se mai simtă deloc.

Ce fel de tratamente folosim pentru molii?

Referitor la tratamentul natural antimolii ce îl folosim la lâna Confort Merino, terpenele din uleiurile esențiale se combină cu lanolina de pe suprafața fibrei de lână și astfel o protejează pe toată durata utilizării produsului.  Am înlocuit tratamentul chimic antimolii cu Geraniol și Linalool de sursă naturală - un mix de uleiuri esentiale pure 100% naturale ce conferă protecție și aromaterapie:

- diminuează stresul și crește capacitatea de concentrare

- îndepartează durerile musculare, migrenele, indigestiile și inflamațiile ușoare

- deosebit de eficient în caz de insomnie, de nelinişte şi de palpitaţii

Nu uitați :

LÂNA PURĂ CREEAZĂ UN MEDIU SĂNĂTOS, NATURAL ȘI CONFORTABIL

LANA
• este un MEDIU HIPOALERGENIC. Lâna Merinos este antistatică și nu reține praful. Lanolina de pe firul lânii are proprietăți antibacteriene și antimicrobiene. Acest lucru face ca produsele Confort Merino să fie alegerea inteligentă pentru alergii și pentru cei care suferă de astm

• are PROPRIETĂȚI TERMOREGLABILE. De aceea, o pilotă din lână ține de clad când e rece, dar e răcoroasă când e cald. Supraîncălzirea nocturnă ar trebui să fie un lucru din trecut când dormiți cu unul produsele Confort Merino.

• LANA ȚINE UMEZEALA DEPARTE DE CORP, menținându-vă un mediu uscat, ajutând la prevenirea transpirațiilor nocturne și implicit perturbarea somnului.

• LÂNA MERINOS NU REŢINE MIROSURILE NEPLĂCUTE.

• ESTE UȘOR DE CURĂȚAT. Spre deosebire de orice alta fibra textila, lâna poate fi reimprospătată doar prin scoaterea acesteia la aer, economisind apa, detergent, energie și timp.

Anii de studiu și cercetare, testarea produselor, comparațiile cu oferta  deja existentă pe piață și, cel mai important, feedback-ul primit de la clienții noștri ne-au dat încredere că ne facem bine munca și  și oferim produse de calitate superioară.

Cu alte cuvinte, nu vă îngrijorați dacă produsul dumneavoastră din lână are un miros specific la început. Veți vedea că în foarte scurt timp vă veți bucura pe deplin de pilota trasă până peste urechi – sau, în cazul nostru, pană peste nas. 

Comments (0)

No comments at this moment
Produs adaugat la favorite