Te afli în cea mai minunată călătorie din viața ta: aceea de părinte. După cum ai aflat deja, e o etapă când ai parte de multe provocări și aventura nu se oprește aici!
Sunt atât de multe de învățat despre acest bebeluș minunat care vă aduce atâtea zâmbete.
Unul dintre aspectele esențiale pentru un bebeluș, este somnul. Atunci când somnul este senin și lipsit de griji, copilașul tău crește și se dezvoltă minunat! Știi pe dinafară durata somnului, când și cum îi place să adoarmă și ce jucărie strânge în brațe zâmbind în somn.
Dar poți să fii sigur dacă bebelușul tău beneficiază de un somn de calitate?

Hai să aflăm care sunt cele 3 criterii care definesc un somn sănătos. Vei descoperi că toate au un numitor comun: lâna 100% naturală.



1. Sănătatea mediului ambiant

Nu este nicio mirare faptul că, pe primul loc, se află un mediu ambiant sănătos. Bebelușul se află într-o călătorie fantastică de dezvoltare, pornind de la cel mai primitor și mai atent mediu ambiant, burtica mamei sale. Atunci când vine în familia sa, este mult mai fragil și mai vulnerabil la factorii externi decât un adult.
Acesta este principalul motiv pentru care nu este recomandat să folosești produse pentru pat ce conțin chimicale. Din nefericire, saltelele obișnuite se tratează cu bor sau stibiu/amoniu pentru a atinge standardele de rezistență la foc. Majoritatea accesoriilor de pat conțin înălbitori pe bază de clor sau alte tipuri de coloranți chimici. Este de la sine înțeles că toate acestea nu permit și nu încurajează dezvoltarea naturală și armonioasă a bebelușului tău.
Lâna 100% naturală este cea mai potrivită opțiune pentru ca al tău copil să se bucure de un mediu sănătos și pur. Lâna nu necesită tratamente chimice speciale pentru a deveni hipoalergenică, rezistentă la bacterii și la dezvoltarea acarienilor și mucegaiurilor. Ea deține toate aceste caracteristici în mod natural. De aceea, lâna este perfect sigură pentru copilul tău.
Lâna este hipoalergenică în mod natural, rezistentă la bacterii și la dezvoltarea acarienilor sau a mucegaiurilor, fără a fi necesar un tratament chimic în acest scop – așadar, este perfect sigură pentru copil.

2. Temperatura corporală corespunzătoare

Pentru un somn de calitate, bebelușii au nevoie de o temperatură corespunzătoare a corpului. Aceștia nu își pot regla încă suficient de bine temperatură corpului și, astfel, riscă să se supraîncălzească sau să se răcească rapid. De aceea, este esențial să îi asiguri copilașului tău o temperatură corporală perfectă. Astfel, te asiguri că  beneficiază de confortul și starea de bine necesară pe toată durata somnului.
Lâna este perfectă pentru orice anotimp, deoarece menține temperatura corpului constantă, indiferent de care este nivelul temperaturii mediului ambiental.
Cum se poate întâmpla acest lucru? Ei bine, pe timpul iernii, produsele de pat din lână pură încălzesc bebelușul, dar fără a-i crea vreun disconfort. În timpul verii, lâna preia umezeala de pe pielea bebelușului și elimină riscul supraîncălzirii.
De aceea, se recomandă să utilizezi întotdeauna produse de pat din lână pentru siguranța bebelușului tău. .

 Pilota Baby

3. Poziția corectă a corpului

Știm cu toții că bebelușii nu au un sistem osos suficient de bine dezvoltat pentru a se susține singuri și au nevoie de ajutor în această privință. Este foarte important să le asigurăm nou-născuților un pătuț și saltele corespunzătoare, care să le ofere o susținere corectă a corpului pe durata orelor de somn.
Lâna are un sistem natural de susținere a greutății corpului, datorită texturii ondulate a fiecărei fibre, ce îi oferă elasticitate naturală. În acest mod, tensiunea acumulată în punctele de contact cu corpul, se distribuie în mod optim. Folosind o saltea ortopedică din lână, concepută special pentru bebeluși, va elibera presiunea exercitată asupra coloanei vertebrale.
Mai mult de atât, va urma și va susține linia corpului pe durata somnului, indiferent de poziția în care aceștia aleg să doarmă. Iar dacă doriți o suprafață de somn mai rigidă, există întotdeauna posibilitatea de a suplimenta lâna din interiorul saltelei, minimizând, astfel, riscul de asfixiere. 

Saltea patut din lana - Confort Merino

O saltea ortopedică din lână, special concepută pentru copii, va elibera coloana de presiune, va urma și va susține linia corpului în timpul somnului, indiferent de poziția în care aceștia dorm. Mai mult, dacă lâna din interior este compactată suplimentar, salteaua va oferi o suprafață de somn mai rigidă, ce duce la minimizarea riscului de asfixiere.

Lâna este cel mai bun aliat al sănătății copilului tău: 

  • Naturală, pură
  • Hipoalergenică
  • Excelent permeabilă la aer și vapori, menținând optimă temperatura corpului (nu transpiri)
  • Induce în mod natural relaxarea - regularizează bătăile inimii
  • Rezistentă la foc
  • Rezistentă la moliile de praf, acarieni, mucegaiuri și apă
  • Ușoară
  • Calmant natural al durerilor musculare 
  • Pet-friendly - Nu se sacrifică viața animalului

Ți-ai dori să afli mai multe informații? Intră pe Confort Baby și descoperă cât de simplu este ca cei mici să se bucure de un somn sănătos cu ajutorul tău și al nostru!

Related products

Comments (0)

No comments at this moment
Produs adaugat la favorite