Pentru că am primit mai multe întrebări referitoare la durata de întrebuințare a unei perne, ne-am gândit să facem un articol pe această temă.

La început vom aborda tema din perspectiva generală, orice tip de pernă, iar la sfârșitul articolului vom vorbi despre pernele Confort Merino. 

CÂND ESTE TIMPUL SĂ ÎȚI SCHIMBI PERNA?

Pentru a te putea bucura la maximum de beneficiile produselor din lână, acestea trebuie îngrijite corespunzător. Dar, uneori, trebuie să le schimbi, pentru că nu mai sunt eficiente și bune pentru tine.

Cauzele de schimbare a pernei pot fi date de:

1. gradul ridicat de uzură și murdărire a coșteiului de pernă 

2.pierderea gradului de confort și de susținere a greutății capului  

3. gradul de igienă a compoziției – umplutura a fost afectată iremediabil de bacterii, mucegai, acarieni (aici este vorba despre perne umplute cu puf și perne sintetice și alte umpluturi, altele decât lâna și mătasea)  

CE AI DE FĂCUT ÎN ACESTE SITUAȚII?

Am făcut o listă cu ce ai de făcut în cazul fiecărei situații de mai sus în parte:

1. Dacă este un grad ridicat de uzură și murdărire a coșteiului de pernă, atunci este simplu: trebuie schimbat coșteiul.

2.Dacă umplutura nu mai are același grad de confort și de susținere a greutății capului, trebuie să desfaci coșteiul și să refaci umplutura. Nu uita să schimbi și coșteiul. Dacă se constată că nu se mai poate reface umplutura, se schimbă perna cu totul.

3. În cazul în care o simplă aerisire/igienizare a pernei nu mai este suficientă, trebuie schimbată perna, întrucât nu mai oferă un mediu sănătos pentru somn

CE TIP DE PERNĂ RECOMANDĂM?

Noi vom recomanda întotdeauna pernă de lână Confort Merino. De ce? Considerăm că lâna este materialul minune al naturii pentru multitudinea de calități și beneficii. 

- Lâna are o capacitate excelentă de respirație și de reglare a temperaturii – transpirația fiind semnificativ redusă – aerul circulă ușor prin pernă;

- Lâna susține minunat capul în timp ce creați un mediu de somn perfect;

- Lâna este rezistentă în timp;

- Lâna are proprietăți hipoalergenice - nu permite dezvoltarea acarienilor în pat și îi îndepărtează pe cei prezenți (efectul lanolinei) ;

- Perna Confort Lana își păstrează uniformitatea, lâna nu formează goluri și nu se aglomerează. 

- Chiar daca își pierde elasticitatea, ea își păstrează funcția ergonomică de a susține corect greutatea capului.

Găsești AICI un articol despre cum să prelungești viața acestor produse cu umplutură de lână. Urmează cu atenție instrucțiunile noastre și te vei putea bucura mult mai mult timp de perna ta cu lână. 

***

Dacă ai nevoie de ajutor cu alegerea pernei tale - nivel de fermitate, dimensiune și orice alte informații, te invităm să ne scrii sau să ne suni. Suntem aici pentru tine. ? 

Comments (0)

No comments at this moment
Produs adaugat la favorite