Alegerea produselor potrivite pentru nou-născutul tău nu trebuie să fie dificilă. Și nu va dura mult, atât timp cât veți decide să îl păstrați simplu, mai aproape de natură și să optați pentru elemente de bază. Nu este atât de dificil, mai ales atunci când știința te sprijină în direcția aceasta. În ceea ce privește așternutul, totuși, ce înseamnă mai aproape de natură? Permite-ne să îți povestim despre toate beneficiile magice ale așternuturilor din lână naturală special create pentru copii.

S-au făcut numeroase studii științifice asupra așternuturilor de lână și asupra somnului. Lâna îi ajută pe bebeluși să doarmă mai bine și să ia în greutate mai repede. Acest studiu a fost realizat de Universitatea Cambridge și a fost publicat în numeroase reviste medicale. Când dorm pe lână, bebelușii prematuri care au făcut parte din sondaj s-au trezit mai rar și au plâns mai puțin în timpul nopții, susțin cercetătorii. Se pare că lâna funcționează perfect pentru un somn liniștit și odihnitor cu adevărat.

O altă cercetare, făcută în Australia, a descoperit că preșcolarii care dorm pe așternuturi sintetice au mai multe șanse de a avea probleme legate de somn, decât cei care dorm pe așternuturi naturale, cum ar fi așternuturile din bumbac sau lână.

Toate acestea sunt exemple extraordinare ale modului în care lâna transformă somnul prin calitățile și beneficiile sale naturale, făcându-l mai sănătos pentru persoane de toate vârstele.

Iată un Top 5 cu cele mai mari beneficii ale așternuturilor din lână pentru copilul tău.

#1 Lâna permite aerului să circule și reglează temperatura

Potrivit cercetătorilor, capacitatea lânii de a te menține mai mult în zona de confort termic te ajută să dormi mai bine. Lâna îți ajută corpul să-și regleze propria temperatură, menținându-te cald în timpul iernii și răcoros vara. Acest lucru este deosebit de important pentru nou-născuți, deoarece aceștia nu își pot regla temperatura corpului la fel de eficient ca și copiii și adulții. Ținându-i calzi, dar nu prea calzi, lâna îi ajută să rămână confortabili pentru perioade mai lungi de timp.

Datorită structurii unice a fibrelor sale, lâna este extrem de respirabilă și reglează umiditatea. Acesta este modul în care așternuturile din lână oferă un confort de neegalat pentru copii și adulți. Materialele sintetice și pe bază de petrol, cum ar fi spuma și spuma de memorie, nu pot face acest lucru. Lana și toate celelalte fibre naturale, cum ar fi inul și bumbacul, permit pielii să respire și să prevină transpirația excesivă. Lana poate absorbi un procent imens din greutatea sa în apă și o eliberează în aer foarte repede, fără a prinde umezeala inutilă și umezeala aproape de piele.

#2 Lâna îți ține copilul departe de compuși volatili organici (COV) și ignifugi

În Statele Unite legea impune ca toate saltelele vândute să fie tratate cu ignifuge. Desigur, acest lucru face ca produsele de așternut să fie rezistente la foc, dar materialele folosite pentru a face acest lucru sunt foarte periculoase și toxice. Studiile pe această temă afirmă că, în cazul ignifugilor, riscurile depășesc beneficiile, mai ales atunci când vine vorba de femei însărcinate, nou-născuți și copii.

Sfatul consiliului CPSC în această privință este că femeile însărcinate și copiii mici ar trebui să evite ignifugii. Aceste substanțe chimice au fost legate de o gamă foarte largă de probleme grave de sănătate, incluzând deficite de învățare, hiperactivitate, memorie afectată, tulburări imune și hormonale și multe altele.

S-ar putea să te întrebi cum să reduci ignifugii și să îndeplinești în continuare standardele federale privind așternuturile de pat în condiții de siguranță.

Lâna are răspunsul.

Lâna este natural rezistentă la flacără și aceasta o face cea mai naturală alternativă dintre toate substanțele chimice toxice ignifuge. Spre deosebire de nailon și poliester, lâna nu se aprinde și nici nu se topește. Este singurul material pentru așternuturi de pat, pentru care legea din SUA nu cere să fie tratat cu ignifugi.

Vorbind despre substanțe chimice toxice, lâna te poate ajuta, de asemenea, să obții controlul asupra expunerii la COV și la eliminarea de astfel de gaze acasă. Compușii organici volatili sau COV se găsesc în aproape orice în zilele noastre: mobilier, saltele sintetice, vopsele, pardoseli etc. Expunerea la COV poate duce la deteriorarea sănătății atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. „Respirarea COV poate irita ochii, nasul și gâtul, poate provoca dificultăți de respirație și greață și poate deteriora sistemul nervos central, precum și alte organe”, relatează American Lung Association.

Lâna, pe de altă parte, este complet lipsită de toxicitate, cu zero degazări și zero COV, ceea ce o face cea mai sănătoasă alegere pentru așternutul copiilor tăi.

# 3 Lana este natural respingătoare de acarieni și hipoalergenică

Acarienii de praf sunt principala cazuă pentru astm și diferite tipuri de alergii la copii și adulți, arată studiile. Fiind rezistentă la acarienii de praf, lâna face materialul perfect pentru așternuturile pentru bebeluși și așternuturile pentru copii. Este absolut potrivit pentru persoanele cu sensibilități chimice și pentru nou-născuți.

Potrivit unuia dintre studii, publicat în British Medical Journal, există o legătură puternică între așternutul sintetic și simptomele alergice ale acarienilor. 

Dar cum menține lâna sănătatea ta în fața acarienilor de praf?

Datorită structurii fibrelor sale, lâna permite aerului să circule din belșug și elimină umezeala, deci pur și simplu nu creează terenul favorit al acarienilor. Acarienilor de praf le place întuneric, cald și umed, în timp ce lâna îți menține patul rece, permițând aerului să circule, absorbind rapid umezeala.

 

# 4 Lana este antimicrobiană, antibacteriană și rezistentă la mucegai și igrasie.

Datorită calităților sale de a permite aerului să circule și de a absorbi umezeala, lâna nu creează un teren propice de reproducere pentru bacterii. Proprietatea sa naturală de absorbție a apei împiedică păstrarea umezelii în țesătură și, astfel, menține în mod natural niveluri de umiditate sănătoase, prevenind mucegaiul și igrasia. Aceasta este doar o altă calitate excelentă care face din lână materialul perfect pentru așternuturile de pat ale copiilor.

# 5 Lana este biodegradabilă, regenerabilă și durabilă

Se pare că lâna este cea mai bună opțiune atât pentru copiii noștri, cât și pentru Pământ. Lâna este un beneficiu de ambele părți, promițând un viitor mai sănătos al ecosistemului în care vor trăi copiii noștri.

Știai că majoritatea saltelelor convenționale sunt produse complexe care pot fi reciclate, dar rareori sunt? În schimb, ajung în depozitul de deșeuri, aducând partea lor în poluare.

Saltelele și așternuturile din lână, pe de altă parte, nu sunt doar extrem de durabile și pot rezista pentru totdeauna atunci când sunt îngrijite corespunzător, dar sunt, de asemenea, complet biodegradabile atât în ​​sol, cât și în apă. De fapt, lâna este folosită chiar de fermieri ca îngrășământ pentru cultivarea legumelor curate. Lâna este doar o parte frumoasă a cercului natural al vieții, nu-i așa?

Având atât de multe beneficii și știința care o susțin, lâna este de departe cea mai bună opțiune pentru așternuturile pentru bebeluși și copii și cea mai bună alternativă pentru spumă și materiale sintetice. Știm deja că țesăturile și materialele naturale sunt cele mai bune opțiuni pentru îmbrăcămintea pentru copii. De ce nu menținem aceeași idee și în cazul lenjeriei de pat pentru bebeluși? De la saltele la perne pentru alăptat și pături pentru bebeluși, există acum o alternativă naturală care îți va lăsa copiii să prospere printr-un somn mai bun și un mediu mai sănătos. 

Descoperă AICI Colecția Confort Baby 

Related products

Comments (0)

No comments at this moment
Produs adaugat la favorite