Ești îngrijorat că noile tale produse pentru pat vor mirosi puternic a lână? Iată o preconcepție pe care ne dorim să o clarificăm.

Dacă ai fost vreodată în preajma oilor, atunci știi că acestea au un miros distinctiv. Pentru cei mai mulți oameni nu este deranjant, dar cu siguranță nu poți să ignori mirosul. Ceea ce detectează sistemul nostru olfactiv atunci când suntem în apropierea oilor este lanolina, dar și murdăria de pe lână. Când oile sunt tunse, lanolina și materia organică vegetală (praf, iarbă etc.) rămân pe lână până când aceasta este spălată cu grijă.

CE FEL DE LÂNĂ FOLOSIM ÎN PRODUSELE CONFORT MERINO?

În produsele Confort Merino utilizăm o lână pură, ce provine din cojocul oii, spălată fără a îndepărta în totalitate lanolina, chiar dacă astfel păstrăm un ușor miros specific. Lâna noastră este certificată Oeko-Tex Standard 100 Class 1, în procesul de spălare și pregătire se folosesc doar detergenți și antistatizanți ecologici. Procentul de lanolină în lâna Confort Merino este un secret, fiind un procent care să susțină perfect echilibrul între beneficiile aduse sănătății și asigurarea unui miros confortabil de lână curată.

DE CE NU ÎNDEPĂRTĂM TOTAL LANOLINA?

Să îndepărtăm în totalitate lanolina de pe fibra de lână (și, o dată cu ea, și mirosul) ar însemna să renunțăm cu bună știință tocmai la minunatele proprietăți pentru care lâna este căutată de clienții noștri. De exemplu, odată cu înlăturarea totală a lanolinei dispar și proprietățile hipoalergenice ale lânii! O lână de pe care s-a îndepărtat în totalitate lanolina devine o fibră oarecare, fără flexibilitate și casantă. În plus, nu mai poate oferi protecție împotriva acarienilor și mucegaiurilor. 

Știai că acumularea de bacterii în urma transpirației și a exfolierii naturale a pielii sunt cele care favorizează proliferarea bacteriilor, mucegaiurilor și acarienilor, astfel generând un miros neplăcut? Lâna noastră pură merinos, mulțumită lanolinei, creează o barieră naturală în fața bacteriilor și nu reține mirosurile neplăcute!

Mirosul curat de lână este o garanție a existenței lanolinei pe fibra de lână. Cu alte cuvinte, dacă lâna prezintă măcar un miros fin caracteristic, acest lucru înseamnă că fibra de lână încă are lanolină pe ea, iar produsul respectiv are toate beneficiile minunate ale lânii naturale. 

CUM ESTOMPEZI TOTAL AROMA DISCRETĂ DE LANOLINĂ?

Uneori, persoanele care au simțul olfactiv foarte fin pot detecta în produsele noi mirosul lânii. Dar, cu puțin soare și aer curat, mirosul se va estompa, ajungând ca, după o perioadă de purtare, să nu se mai simtă deloc. 

Anii de studiu și cercetare, testarea produselor, comparațiile cu oferta deja existentă pe piață și, cel mai important, feedback-ul primit de la clienții noștri ne-au dat încredere că ne facem bine munca și oferim produse de calitate superioară.

Cu alte cuvinte, nu te îngrijora dacă produsul tău din lână are un miros specific la început. Vei vedea că, în foarte scurt timp, te vei bucura pe deplin de pilota trasă până peste urechi – sau, în cazul nostru, până peste nas!

Comments (0)

No comments at this moment
Produs adaugat la favorite