Orice părinte, începător sau experimentat, știe cât de important este somnul bebelușului pentru creșterea și dezvoltarea sa armonioasă încă din primele zile de viață.
Dacă v-aș întreba însă cât de bine doarme copilul dvs. și ce înseamnă acest lucru, majoritatea răspunsurilor ar face referire la numărul de ore de somn și, eventual, intervalele orare.
Realitatea este, însă, că alte 3 criterii definesc un somn sănătos și toate au la bază un numitor comun – lâna 100% naturală.

 1. Sănătatea mediului ambiant

Organismul copilului, aflat în continuă formare încă din burtică și mult dincolo de vârsta primilor ani de școală, este mult mai fragil și vulnerabil la factorii externi, față de cel al unui adult. De aceea, produsele de pat pentru copii nu trebuie să conțină chimicale. Saltelele convenționale sunt tratate cu bor sau stibiu/antimoniu pentru a îndeplini standardele de rezistență la foc, iar majoritatea accesoriilor de pat au în componență înălbitori pe bază de clor sau alte tipuri de coloranți dăunători.

Lâna naturală este cea mai bună opțiune pentru a-i oferi copilului un mediu de dormit sănătos și pur. Lâna este hipoalergenică în mod natural, rezistentă la bacterii și la dezvoltarea acarienilor sau a mucegaiurilor, fără a fi necesar un tratament chimic în acest scop – așadar, este perfect sigură pentru copil.

 1. Temperatura corpului

Nou născuții nu pot să-și controleze în întregime temperatura corporală și se pot supraîncălzi sau suprarăci foarte repede. De aceea, asigurarea temperaturii corespunzătoare pentru nou născut este unul dintre cele mai importante lucruri pe care proaspeții părinți îl pot face pentru a-i asigura confortul și fericirea pe durata somnului.

 Pilota Baby

Lâna este fibra ideală pentru produsele de pat în orice anotimp, deoarece menține temperatura constantă a corpului, indiferent de temperatura mediului ambiental.
Dacă pe timpul iernii produsele de pat din lână pură îl încălzesc pe copil fără a-i cauza un disconfort, în lunile mai calde aceasta preia umezeala de pe pielea micuțului și elimină supraîncălzirea.

 1. Poziția corectă a corpului

Nou-născuții nu au sistemul osos suficient de dezvoltat pentru a se susține singuri; de aceea, este foarte important ca pătuțul și saltelele să ofere și susținerea corectă a corpului în timpul somnului.

Lâna are o elasticitatenaturală, datorită texturii ondulate a fiecărei fibre de lână. Acestea creează un sistem natural de suport al greutății, similar efectului de resort, distribuind optim tensiunea acumulată în punctele de contact cu corpul.

Saltea patut din lana - Confort Merino

O saltea ortopedică din lână, special concepută pentru copii, va elibera coloana de presiune, va urma și va susține linia corpului în timpul somnului, indiferent de poziția în care aceștia dorm. Mai mult, dacă lâna din interior este compactată suplimentar, salteaua va oferi o suprafață de somn mai rigidă, ce duce la minimizarea riscului de asfixiere.

Lâna, cel mai bun aliat al sănătății copilului tău:

 • Naturală, pură
 • Hipoalergenică
 • Excelent permeabilă la aer și vapori, menținând optimă temperatura corpului (nu transpiri)
 • Induce în mod natural relaxarea - regularizează bătăile inimii
 • Rezistentă la foc
 • Rezistentă la moliile de praf, acarieni, mucegaiuri și apă
 • Ușoară
 • Calmant natural al durerilor musculare 
 • Pet-friendly - Nu se sacrifică viața animalului

Vrei să afli mai multe? Intră pe pe Confort Baby și descoperă cât de ușor e să asiguri somnul sănătos pentru cei mici.