Ceea ce folosim noi în produsele Confort Merino este LÂNĂ MERINOS - fiind superioară calitativ lânii tradiționale. Folosirea lânii merinos în produsele Confort Merino face ca acestea să fie ușoare, dar în același timp asigură caldura și confortul necesar unui somn sănătos. Cu lână tradițională produsul final ar fi la fel de greu ca plapuma bunicii cu care am fost învățați. 

Lâna folosită la produsele Confort Merino a trecut printr-un întreg proces de prelucrare care presupune costuri ridicate. Randamentul lânii finale e de aprox 25% după mai multe procese de prelucrare - dintr-un kg de lână brută noi ajungem să folosim aproximativ 250 grame.

Folosim doar lână atent sortată, fără fibre scurte; lână pieptănată necarbonizată. Fibrele sunt uniforme, au aceeasi lungime și aceeași grosime. Conținutul de impurități vegetale este aproape zero, obținut prin procese mecanice. Această calitate permite reglarea foarte fină a mașinii de cardat (darac). Distanța dintre cilindrii de cardare (cilindrii cu perii) este foarte mică: se reduc pierderile și se paralelizează aproape perfect fibrele de lână din caier. Caierul astfel format livrează maximul de confort termic: nu mai are aglomerațiile de fibre ce îngreunează inutil caierul.

Dispunerea multistrat

Lâna Confort Merino

Folosim caiere de lână sub formă de val, dispuse multistrat. Astfel evităm aglomerarea sau migrarea lânii în produs. Straturile de lână au densități de 150 - 300g/mp, plăpumile de iarnă și pilotele fiind făcute suprapunând două sau mai multe straturi. Astfel este înglobat mai mult aer în structura umpluturii - sporeste gradul de confort termic al produsului.

În perne folosim aceeași metodă de împachetare a caierului val. Lâna din perne nu migrează, nu formează aglomerări în timp.

Lâna din produsele Confort Merin o este o lână 100% naturală și tratată antimolii cu uleiuri esențiale naturale și pregătită special în producție pentru a evita aglomerarea sau migrarea lânii în produs. Lâna merinos folosită la produsele Confort Merino este o lână ecologică, 100% pură. În procesul de spălare și curățare folosim detergenți ecologici pentru a îndeparta praful și excesul de grăsimi. Rezultatul este o lână nobilă, curată, care nu are miros înțepător.

Noi nu spălăm lâna în baie de soluție acid sulfuric pentru îndepărtarea resturilor vegetale din ea. Această spălare în soluție de acid sulfuric îndepărtează lanolina, substanță responsabilă pentru calitățile terapeutice ale lânii.

In procesul nostru de curatare, ultimele resturi vegetale sunt îndepărtate printr-o operație tehnologică mecanică, de pieptănare a lânii.

Lâna Confort Merino are lanolină pe fibră. Lanolina are un miros specific, ”miros de lână”, care cu timpul se estomprează (în primele săptămâni de utilizare). Mirosul lanolinei este o certitudine a calităților terapeutice ale produselor din lână.

Produsele Confort Merino au prețurile date de costul calității materiei prime și de costul manoperei, produsele implicând multă manufactură.

Comparație lână

Pe piață există produse pentru pat umplute cu lână, dar acest lucru nu înseamnă că toate sunt la fel. Ceilalți producători de pilote de lână de pe piață folosesc lână nepieptănată. Aceasta are un procent de peste 50% fibre scurte si foarte groase. În plus poate conține peste 3% din greutate impurități vegetale (scaieți, paie, etc.).

In secția noastră de producție din Piatra Neamț fabricăm produse ce ajung in Danemarca, Suedia, Uk, Belgia, Franța și SUA, țări unde există o reală cultură privind lâna și calitățile ei, fiind foarte apreciate produsele din lână.

Comments (0)

No comments at this moment
Produs adaugat la favorite