Ai mereu dificultăți când vine vorba de alegerea pernei perfecte? Nu știi care sunt factorii pe care ar trebui să îi iei în calcul când îți alegi perna? Te foiești mereu în pat pentru că niciodată perna nu este potrivită? 

În căutarea unui somn odihnitor, este crucial să acordăm atenție nu doar saltelei, ci și pernelor. Alegerea potrivită a acestora poate face diferența dintre o noapte de somn agitată și una odihnitoare. 

Este momentul să lămurești misterele corelării fermității pernei cu fermitatea saltelei și să transformi somnul într-o experiență reconfortantă. În acest articol, vom explora cum să corelăm fermitatea pernei cu densitatea saltelei având în vedere factori precum distanța umăr-cap și mărimea corpului. 

Care sunt cele 2 aspecte ce trebuie să le iei în calcul atunci când alegi perna?

1. Alegerea fermității pernei în funcție de distanța umăr-cap

2. Alegerea fermității perne sau înălțimea acesteia trebuie corelată cu fermitatea saltelei

Vom analiza cele două aspecte reprezentând grafic criteriile ce vă vor ajuta în luarea deciziei.

De ce contează distanța umăr-cap? 

Prima dată trebuie să analizăm distanța umăr-cap a persoanei. Cu cât această distanță este mai mare cu atât perna ar trebui să fie mai înaltă, mai fermă . Perna trebuie să suplinească acest interval astfel încât, atunci când dormi pe o parte, capul, gâtul și coloana să fie aliniate.

Cu cât persoana este mai corpolentă, cu atât perna trebuie să fie mai fermă, mai înaltă . Spre exemplu: persoanele care poartă la îmbrăcăminte mărimile XL, XXL+ pot opta pentru o pernă fermă.

Corelare fermitate saltea cu înălțimea pernei

Cu cât fermitatea saltelei este mai înaltă (salteaua este mai tare), cu atât perna trebuie să fie mai înaltă, mai umflată. În această situație, umărul nu se afundă în saltea și atunci perna trebuie să susțină capul, astfel încât coloana să fie dreaptă. 

O saltea moale permite umărului să coboare mai mult în ea. Astfel, suportul necesar capului trebuie să aibă o înălțime mai mică, pentru a avea o coloană corect aliniată. Deci este nevoie de o pernă cu o fermitate mai scăzută. 

Analizează graficul de alegere a pernei

Când vrei să îți cumperi perne, analizează graficul de mai jos, pentru a face alegerea cea mai bună pentru tine și cei dragi ai tăi! 

cum să alegi perna perfectă

Related products

Comments (0)

No comments at this moment
Produs adaugat la favorite