Ai făcut o alegere foarte bună atunci când ai ales produsele Confort Merino.

Lâna pe care noi o folosim este o lână naturală, 100% pură. Nu folosim lână curățată în baie de soluție acid sulfuric pentru îndepărtarea resturilor vegetale. Lâna Confort Merino nu are lanolina îndepărtată de pe fir și înlocuită cu strat de polimeri.

lana confort merino

Cum este curățată lâna Confort Merino ?

Lâna Confort Merino are eliminate resturile vegetale prin pieptănare mecanică a lânii. În acest fel, lanolina rămâne pe fir.

De ce trebuie să rămână pe fir? Deoarece ea este substanța responsabilă pentru calitățile terapeutice ale lânii.

Dacă spălăm lâna, cu fiecare spălare, lanolina se îndepărtează de pe fir și, astfel, se pierde din calitatea produsului, din acel confort de dorit, pe care îl asigură o pilotă umplută cu lână naturală.

 

Are nevoie lâna de spălare ?

LÂNA ESTE O FIBRĂ NATURALĂ CARE SE AUTO-CURĂȚĂ, care respinge în mod activ acarienii de praf, sporii de mucegai și bacteriile.

Un produs Confort Merino nu are nevoie de spălare. Atenție - LÂNA SE VA MICȘORA dacă se spală agresiv sau dacă se supune fluctuației de temperatură a apei.

 

Cum să îngrijești produsele Confort Merino ?

1. Soarele este cel mai bun prieten al lânii.
Profită de zilele însorite (fără ceață sau umezeală) și aerisește afară produsele noastre. Soarele
are un rol important, chiar și în perioada rece a anului. Partea cea mai bună este că va dezodoriza în mod natural, va dezinfecta și revitaliza tot dormitorul, nu doar produsele noastre. Recomandăm să scoți la soare produsele din lână măcar o dată pe trimestru. Dacă locuiești într-un climat umed, poți face câteva lucruri suplimentare: folosește un dezumidificator, iar dacă ai și un topper de lână, scoate-l mai des la soare și aer.

2. Chiar dacă am fost învățați să aranjăm frumos dormitorul după ce ne trezim, este bine să nu faceți patul chiar în fiecare dimineața. Dacă știți că urmează o zi cu vreme frumoasă, întredeschideți geamul și lăsați pilota, pernele, salteaua să se aerisească, permiteți umezelii să se evapore. Astfel, când reveniți acasă, patul va fi fresh și gata de utilizare din  nou.

3. Dacă produsul dumneavoastră Confort Merino devine vizibil murdar, atunci se va spăla local.

4. Nu spălați la mașină dacă nu aveți siguranța că programul pentru lână folosește apă la temperatură constantă. Fluctuația cald - rece duce la contractarea lânii și micșorarea produsului.

Nu uscați în mașina de uscat rufe.

Dacă o spălare locală nu este suficientă, atunci puteți spăla cu grijă întreg produsul, ocazional (excepțiile fac pernele care nu se pot pune în apă).

Recomandăm o spălare manuală delicată la o temperatură constantă de 30 grade. Stoarceți prin presare și uscați pe plan orizontal departe de căldura directă (ex: calorifer).

Dacă alegeți curățare uscată, și aceasta la rândul ei, trebuie să fie un proces foarte delicat.

5. Dacă peste saltea aveți un topper de lână, după o perioadă de utilizare, așa cum se întâmplă cu produsele naturale, va apărea o oarecare compresie a produsului, cauzată de greutatea corpului nostru. Pentru a preveni apariția acestor situații, rotiți topperul în  mod periodic, înainte de vă aranja patul. În acest mod, greutatea se va distribui în mod egal pe toate părțile produsului și îi va prelungi viața. Dacă deja a apărut o compresie a topperului, trageți ușor în părți opuse fibrele de deasupra și cele de dedesubt, pentru a reda senzația de moale și plăcut.

 

Cum spăl produsul din lână ?

Utilizați apă călduță direct pe zona problematică. Nu scufundați complet produsul. Odată umezită zona respectivă, aplicați o cantitate mică de solutie biodegradabilă de îndepărtare a petelor și frecați ușor materialul, fără a deranja lâna.

Clătiți cu apă călduță și repetați procesul, doar dacă este nevoie. Următorul pas este să presați produsul pentru a elimina apa în exces, fără a stoarce fibrele. În cele din urmă întindeți produsul pe orizontală pentru a se usca.

***

Ca o concluzie, țineți cont de aceste aspecte foarte importante care asigură o durată de viață lungă produselor din lână naturală Confort Merino :

• este demonstrat faptul că lâna se curăță singură în momentul în care este aerisită >>>LÂNA AERISITĂ =  LÂNA CURATĂ>>>

toate produsele Confort Merino trebuie folosite (înfățate) cu lenjerie de pat.

• lanolina de pe firul de lână, cea care e responsabilă pentru toate beneficiile lânii asupra sănătății noastre, va fi îndepărtată la fiecare spălare, fapt ce va duce la pierderea confortului oferit inițial.

• spălarea cu apă prezintă risc de micșorare a produsului

• patul tău are nevoie să se aerisească zilnic, înainte de a-l folosi din nou

 

În cazul în care ai neclarități cu privire la îngrijirea produselor tale Confort Merino, nu ezita să ne întrebi.

Ne dorim să te bucuri cât mai mult de starea de relaxare și bine pe care produsele noastre o oferă. 

Related products

Comments (0)

No comments at this moment
Produs adaugat la favorite