ÎNCĂLZIRE ȘI RĂCORIRE NATURALĂ 

Lâna este adesea perceputa ca fiind indicată pe vreme rece. Asta datorită puloverelor și fularelor pe care le purtam iarna, dar lâna este de fapt recomandată pe toată durata celor 4 anotimpuri.

O fibra de lână este o structură complexă care, credeți sau nu, se comportă în mod similar ca pielea noastră; se răcorește și încălzește natural, conform necesităților corpului.

INCĂLZIREA

Lâna are o pliere naturală, astfel că aerul devine un izolator fantastic și oferă o masă tampon împotriva frigului. În plus, fibrele de lână fac o treabă bună de a ține umezeală departe de piele și, chiar dacă materialul este ud, suprafața pielii va rămâne uscată. Fibrele și materialele din lână merinos pot absorbi până la 30% din greutatea lor fara a se resimți umezeala. Cele mai multe tesaturi sintetice se umezesc după ce absorb mai puțin de 7%.

RĂCORIREA

Lâna are capacitatea de a stoca umezeala în structura fibrei. Pe masură ce corpul se încălzește, umiditatea stocată în interiorul fibrei va începe să se evapore, răcind aerului dintre piele și material. Cu cât corpul se încălzește mai tare, evaporarea se intensifică și efectul de răcorire va fi mai mare.

Minunile capacității de absorbție – Doar lâna are capacitatea de a absorbi umiditatea în stare de vapori.

LÂNA

Realizate preponderent prin interblocarea proteinelor din molecule cunoscute sub numele de keratină, aceeași proteină prezentă în propria noastră piele și păr, fibrele de lână individuale au capacitatea de a se îndoi, flexa și întinde în orice direcție de 30.000 de ori sau mai mult, fără a se deteriora. Este o fibră puternică! 

Comments (0)

No comments at this moment
Produs adaugat la favorite