Cum influențează prezența nopeurilor calitatea unei pilote

Nopeurile au o densitate foarte mare de fibre încâlcite. Acestea nu asigură aproape deloc confort termic. Unii producători au ales astfel să folosească lână cu un procentaj ridicat de nopeuri în principiu din motive de legate de costuri. Rezultatul: o pilotă fără volum, ce nu are proprietăți bune de confort termic.

De ce lâna Confort Merino nu are nopeuri

Confort Merino folosește doar lână atent sortată, fără fibre scurte: lână pieptănată necarbonizată. Fibrele sunt uniforme, au aceeasi lungime și aceeași grosime. Conținutul de impurități vegetale este aproape zero - obținut exclusiv prin pieptănare. Această calitate permite reglarea foarte fină a mașinii de cardat (darac). Distanța dintre cilindrii de cardare (cilindri cu perii) este foarte mică: se reduc pierderile și se paralelizează aproape perfect fibrele de lână din caier.

Caierul astfel format livrează maximul de confort termic: nu mai are aglomerațiile de fibre (nopeuri) ce îngreunează inutil caierul.

Ce tip de lână folosește concurența

comparatie lână

Ceilalți producători de pilote de lână de pe piață folosesc lână nepieptănată. Aceasta are un procent de peste 40% fibre scurte si 10% fibre foarte groase. În plus poate conține peste 3% din greutate impurități vegetale (scaieți, paie, etc.). Distanța dintre cilindri de cardare este mare, altfel pierderile de material ar fi foarte mari și periile cilindrilor de cardare s-ar înfunda. Apar nopeurile de lână, pierderile sunt mari, sunt prezente impuritățile vegetale.

Lâna pură Confort Merino – ZERO NOPEURI ȘI IMPURITĂȚI VEGETALE.

Acum putem regla și mai bine mașinile de cardat: am modificat utilajul astfel încât să eliminăm în totalitate aglomerările de fibre nedorite. Caierul are acum un volum mai mare la o cantitate mai mică de lână folosită.

Pilota și plapuma Confort Merino sunt astfel mai ușoare, dar livrează mai mult confort termic.

Comments (0)

No comments at this moment
Produs adaugat la favorite