Ce este certificarea OEKO TEX și de ce este ea importantă pentru cei ce cumpără și folosesc produse certificate STANDARD 100 by OEKO-TEX? 

În ultima vreme, consumatorii au început să fie mai atenți la modul în care sunt fabricate produsele cumpărate și din ce materiale sunt făcute. Acest lucru a dus la practici de producție mai curate, etice și responsabile față de societate din partea producătorilor. Și exact despre acest lucru este această certificare.

Cine este Oeko-Tex?

Este o organizație internațională dedicată testării și aprobării textilelor pentru substanțe chimice dăunătoare, coloranți și înălbitori.

Prestigioasa Asociație Internațională Oeko-Tex care eliberează aceste certificate are sediul în Zurich și a fost înființată în 1992, activând acum în peste 40 de țări. Are diverse certificări și standarde, inclusiv Oeko-Tex Standard 100, devenind un fel de cavaler în armură strălucitoare pentru siguranța consumatorilor.

Fiind una dintre cele mai cunoscute etichete din lume în ceea ce privește siguranța produselor și responsabilitatea socială, este foarte important pentru tine să știi ce anume certifică și ce o diferențiază de celelalte standarde existente pe piață.

Mai jos vei găsi un ghid rapid cu toate informațiile importante referitoare la certificarea Oeko Tex, așa că nu trebuie să mai cauți. Ai totul aici.

Despre ce este eticheta Oeko-Tex?

Această etichetă garantează că produsele nu au fost fabricate folosind substanțe chimice dăunătoare, cum ar fi formaldehida sau pesticidele, care ar putea ajunge în produsele de lenjerie de pat.

Clasa 1 de produse pentru care noi am obținut certificarea include produse pentru bebeluși și are cele mai stricte cerințe și valori limită.


Ce ia în considerare Oeko-Tex Standard 100?

Acest standard ia in considerație următoarele:

1. Verificări pentru existența coloranților AZO interziși legal, formaldehidă, cadmiu, nichel etc.

2. Verificări pentru existența altor substanțe chimice nocive care nu sunt încă reglementate legal

3. Diverse clase de substanțe relevante pentru mediu

 

Practic, textilul care deține Standardul trebuie să fie lipsit de peste 100 de substanțe despre care se știe că au efecte nocive asupra sănătății umane. Înseamnă că fiecare parte a produsului este lipsită de aceste substanțe chimice, de la materii prime până la fire, etichete și fermoare care fixează lenjeriile.

 Așa că, fii sigur că atunci când spunem că produsele noastre sunt inofensive pentru tine și întreaga ta familie, spunem cu adevărat că toată lumea este în siguranță folosind produsele Confort Merino.

Suntem certificați Oeko-Tex și suntem mândri să spunem tare și clar că avem confirmarea oficială că dormiți în siguranță cu produsele noastre !

eticheta eko tex 

Unde poți citi mai multe informații despre acest Standard?

️Poți verifica pagina oficială AICI. (https://www.oeko-tex.com/en/our-standards/standard-100-by-oeko-tex)

️De asemeneam dacă vrei să verifici autenticitatea etichetei, poți intra AICI (https://www.oeko-tex.com/en/label-check)

 

Ești pregătit să te cuibărești între așternuturi naturale, moi și sănătoase? Cumpără acum de pe website-ul nostru! www.confortmerino.ro

Related products

Comments (0)

No comments at this moment
Produs adaugat la favorite