Deși este adesea văzut ca o simplă pauză în activitățile noastre de zi cu zi, somnul este mult mai mult decât atât. Un somn de bună calitate este esențial pentru bunăstarea noastră fizică și psihică. Cu toate acestea, mulți dintre noi se luptă pentru a obține cele 7-9 ore de somn recomandate în fiecare noapte. 

”Somnul - o fereastră spre sănătatea creierului nostru”

“Somnul nu este doar o necesitate biologică, ci și o fereastră spre sănătatea creierului nostru. Acesta joacă un rol vital în operarea și refacerea funcțiilor organismului, menținând atât sănătatea mintală, cât și cea fizică a întregului organism.” spune Prof. Dr. Dafin F. Mureșanu - Președinte, Institutul RoNeuro - Centrul de Cercetare si Diagnostic al Bolilor Neurologice și Director al Departamentului de Neuroștiințe al Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

În ultimele 2 luni, Confort Merino împreună cu Institutul RoNeuro de la Cluj-Napoca, a desfășurat pentru prima dată în România un studiu la nivel național privind calitatea somnului românilor și problemele de somn cu care se confruntă. Informațiile obținute în acest fel vor ajuta la o înțelegere mai profundă a obiceiurilor de somn, a provocărilor și a soluțiilor care pot îmbunătăți sănătatea românilor. Prin completarea chestionarului respectiv, participanții vor contribui și la avansarea cunoștințelor în domeniul științei somnului la nivelul României. 

Care este scopul studiului nostru despre somn?

”Prin studiul nostru despre calitatea somnului, primul de acest fel în țara noastră, ne dorim să înțelegem mai bine modul în care dorm românii, dar mai ales impactul somnului asupra calității vieții acestora.

Este esențial să recunoaștem importanța igienei somnului nu doar din perspectiva refacerii, stimularea creativității sau menținerea echilibrului emoțional, ci și pentru prevenirea unei pletore de afecțiuni dificil de gestionat, din spectrul cardiovascular, cerebrovascular, metabolic, sau chiar oncologic. Înțelegerea aprofundată a acestui fenomen ne va ajuta să identificăm provocările cu care se confruntă societatea noastră, cu scopul de a dezvolta strategii pentru o viață mai sănătoasă.

Anticipând analiza răspunsurilor dumneavoastră, care se află acum sub examinarea atentă a echipei mele de la Institutul RoNeuro, mi-a atras atenția un indicator simplu: o treime dintre români acuză probleme cu somnul. Rămâneți alături de noi pentru publicarea rezultatelor complete ale acestui proiect.” a mai spus Prof. Dr. Dafin F. Mureșanu.

***

În acest moment, așteptăm de la Institutul RoNeuro rezultatele chestionarului din cadrul studiului privind calitatea somnului românilor și problemele de somn cu care se confruntă. Odată ce primim aceste date, le vom pune la dispoziția participanților care au menționat că doresc să fie informați despre rezultate și apoi și publicul larg. 

Comments (0)

No comments at this moment
Produs adaugat la favorite