studiu national despre somn

Somnul este o parte esențială a vieții noastre de zi cu zi, iar calitatea acestuia poate avea un impact semnificativ asupra stării noastre de bine generale. Cercetările au arătat că un somn inadecvat poate duce la diverse probleme de sănătate fizică și mentală, inclusiv depresie, anxietate, concentrare slabă și un sistem imunitar slăbit. Cu toate acestea, mulți oameni nu sunt conștienți de cauzele care stau la baza acestor probleme.

Ne-am hotărăt să ne implicăm și mai mult decât până acum

Odată cu creșterea numărului situațiilor în care apare privarea de somn, este important să înțelegem factorii care influențează calitatea somnului. Acesta este motivul pentru care am dezvoltat, în colaborare cu Centrul de Cercetare și Diagnostic al Bolilor Neurologice RoNeuro din Cluj-Napoca, primul studiu național privind calitatea somnului - pentru a evalua obiceiurile de somn ale indivizilor și pentru a identifica zonele potențiale de îmbunătățire.

Acest chestionar este realizat cu ajutorul specialiștilor RoNeuro, pentru a ne asigura de relevanța întrebărilor, dar și de interpretarea corectă a răspunsurilor.

Care sunt obiectivele acestui studiu despre somn?

Studiul își propune să evalueze prevalența tulburărilor de somn și să identifice cele mai frecvente cauze ale calității slabe a somnului. În acest scop, am inclus întrebări despre durata somnului, mediul, obiceiurile de somn și problemele de sănătate legate de somn. De asemenea, vor fi întrebări despre factorii stilului de viață, cum ar fi dieta și exercițiile fizice, care pot afecta calitatea somnului.

Rezultatele chestionarului vor oferi o perspectivă valoroasă asupra factorilor care influențează calitatea somnului și ne vor ajuta să identificăm problemele cu care se confruntă românii în ceea ce privește somnul.

Răspunde la chestionarul din cadrul Studiului Național privind Calitatea Somnului

Ne dorim să oferim sprijin în obținerea unui somn și a unei sănătăți mai bune - în general - și sperăm că acest studiu național privind calitatea somnului va fi un instrument valoros în acest efort. Apreciem participarea ta la acest chestionar și îți mulțumim pentru că ajuți la îmbunătățirea cunoștințelor despre calitatea somnului românilor.RĂSPUNDE ACUM LA CHESTIONAREchipa implicată în studiu

Echipa implicată în derularea acestui studiu național privind calitatea somnului este formată din următoarele persoane:

  • Prof. Dr. Dafin F. Mureșanu - Director Departament Neuroștiinte UMFIH; Institutul RoNeuro pentru Cercetare și Diagnostic Neurologic - Cluj-Napoca
  • Dr. Oana Stan - Medic Primar Neurolog, Master în Somnologie, Institutul RoNeuro pentru Cercetare și Diagnostic Neurologic - Cluj-Napoca
  • Dr. Ștefan Strilciuc - CSII Institutul RoNeuro pentru Cercetare și Diagnostic Neurologic - Cluj-Napoca; Centrul de Cercetare pentru Genomică Funcțională, Biomedicină și Medicină Translațională în cadrul UMFIH 
  • Oana Man-Kesselheim - Coordonator Strategic al Proiectului, fondator Centricity. 
  • Oana Tatu - Managing Partner, Confort Merino
  • Rahela Petrescu - Specialist Comunicare, Confort Merino

Te invităm să sprijini și mai mult acest demers al nostru și să inviți și pe cei dragi (adulți) să completeze chestionarul astfel încât rezultatele să fie cât mai relevante.

DORMI BINE, EȘTI BINE! 😊

Produs adaugat la favorite

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Confort Merino.