Confort Merino

Totul a început de la o saltea adițională ce am cumpărat-o pentru fiica noastră, citind despre proprietățile terapeutice ale lânii. Apoi, citind si mai mult, am ajuns pe website-uri ale micilor producători din Statele Unite ale Americii, unde subiectul este foarte dezbătut.

Am aflat că în primul rând lâna ar trebui sa fie nelipsită din dormitorul celor care au alergii - depistate și mai puțin depistate. Si chiar a fucționat (eu am o rinita alergică ce se declanșează la 5-6 factori alergeni) și când dorm pe saltea de lână respir mult mai bine.

De asemenea, foarte important e faptul că lâna absoarbe gazele nocive din cameră. Legat de acest subiect e o întreagă controversă despre cât de poluate sunt căminele noastre - mobila, covoare, parchet; acestea pot emana gaze care, toate testate, sunt în "limite normale" declarate de instituțiile acreditate.
Dar, când petreci zilnic câte 6-8 ore în prezența lor, pot apărea tot felul de reacții asupra organismului. Lâna are proprietatea de a le absorbi și ulterior de a le ceda, atunci când pilota și salteaua adițională sunt scoase la aerisit.

Fabricat in Romania

CARE E SECRETUL UNUI SOMN CONFORTABIL ȘI LINIȘTIT?

Plapuma LanaPentru noi, răspunsul este simplu – Doar materiale 100% naturale, o atenție ridicată pentru calitate și detalii, fără compromisuri.

Suntem o afacere de familie; ne dedicăm dezvoltării unor produse excepționale pentru pat, care să ofere un somn de calitate. Toate produsele noastre sunt manufacturate pe plan local, în Piatra Neamț, folosind lână de cea mai bună calitate - Merinos.

Produsele realizate sunt naturale, durabile, confortabile și întotdeauna realizate cu grijă și dragoste. Dorința noastră este de a oferi iubitorilor de lână, produse de înaltă calitate, 100% naturale. Oferim o gamă completă de articole de pat (pilote, plăpumi, perne, saltele), precum și multe elemente de confort pentru casă.

Produsele noastre sunt rezultatul muncii depuse de oameni pasionați ce împărtășesc aceeași viziune: de a schimba modul în care lumea percepe și utilizează produsele din lână. Angajamentul nostru este de a utiliza cea mai bună și pură lână, cu scopul final de a oferi produse de calitate și durabile.

De ce? Pentru că dorim să oferim garanția unui somn odihnitor de care să se poată bucura noapte de noapte o familie întreagă.

TRATAMENTUL ANTIMOLII

Am înlocuit tratamentul chimic antimolii cu TERPESHIELDGeraniol și Linalool de sursă naturală - protecție și aromaterapie grație mixului de uleiuri esentiale 100% naturale.

Geraniolul și linaloolul sunt terpene naturale ce se găsesc în uleiuri esențiale extrase din plante.

Rolul antiinsecticind și antifungic al Terpeshield:

  • Îndepărtează moliile și larvele acestora din lâna brută spălată
  • Alungă insectele și acarienii
  • Împiedică formarea fungilor și a mucegaiului
  • Neutralizează mirosurile neplăcute

Aromaterapie Terpeshield:

  • diminuează stresul și crește capacitatea de concentrare
  • îndepartează durerile musculare, migrenele, indigestiile și inflamațiile ușoare
  • deosebit de eficient în caz de insomnie, de nelinişte şi de palpitaţii

Geraniolul și Linaloolul sunt prezente în mod natural în fructe, legume, mirodenii sau plante precum geranium, lemongrass, crin de vale, lavandă, etc. Testele de spălare în laborator au arătat că nici un reziduu activ nu a fost eliberat în apa de spălare sau în apa de clătire a produselor textile tratate cu Terpeshield.

Tratamentul lânii cu Terpeshield nu conține ftalați, permetrin, disruptori endocrini sau orice alt insecticid sau pesticid chimic. Procesul de tratare nu consumă energie termică.

Lâna noastră nu este încă certificată ca fiind Organică, acreditarea presupunând o investiție financiară considerabilă iar procesul în sine este unul anevoios datorită numarului relativ mare de stâni de la care adunăm lâna. Ne dorim ca în următorii ani să reușim să certificăm lâna merinos strânsă de la stânele din Romania. Ar fi o mare realizare atât pentru noi, dar și pentru colaboratorii noștri care ne prelucrează lâna.

LÂNA

Lâna folosită la produsele Confort Merino este o lână naturală, 100% pură. Oile de la care provine lâna sunt crescute făra antibiotice, hormoni sau alte tratamente chimice.

In procesul de spălare și curățare folosim detergenți ecologici pentru a îndepărta vegetația, praful și excesul de uleiuri. Rezultatul este o lâna nobilă, curată, care nu are miros înțepător.

Lâna noastră este sortată manual și are acum cel mai scăzut procent de fibre scurte.

BUMBACUL

Bumbacul organic fără tratamente chimice - mai puține alergii.

Ai fi surprins să afli că bumbacul convențional este responsabil pentru utilizarea a 25% insecticide și 10% pesticide la nivel global, desi este cultivat doar pe 3% din suprafața agricolă. De asemenea se află pe locul 4 în lista celor mai puternic chimic fertilizate culturi din lume.

Bumbacul organic este cultivat prin mijloace organice fără utilizarea fertilizatorilor chimici, a pesticidelor și insecticidelor, astfel ajutând la îmbunătățirea calității terenurilor agricole, prevenția contaminării apei și a conservării biodiversității.

Bumbacul organic este excelent pentru pielea delicata a copiilor. Mai mult, deoarece în producția de bumbac organic nu sunt folosite substanțe chimice, acesta nu este cauzator al alergiilor. Bumbacul organic are un miros plăcut și reduce problemele respiratorii.

Bumbacul organic Fiberproof folosit la produsele Confort Merino este fabricat în Germania și are o permeabilitate excelentă la aer și vapori de apă.

Bumbacul nu este peliculizat (nu i se aplică un strat de polimer pentru a impiedica migrarea fibrelor sau a fulgilor de pene din pernele obișnuite). Bumbacul nostru organic este rezistent la migrarea firelor de lână prin construcția țesăturii (țesătură deasă din fire subțiri) și a proceselor mecanice. Lipsa acestei peliculizări permite circulația aerului și umidității, transpirația fiind semnificativ redusă.

CONFORT MERINO – Produs FABRICAT ÎN ROMÂNIA

In aceasta perioada facem livrarile cu o intarziere de 1-3 zile lucratoare. Va multumim pentru intelegere.

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Confort Merino.