Confort Merino

Totul a început de la o saltea adițională ce am cumpărat-o pentru fiica noastră, citind despre proprietățile terapeutice ale lânii. Apoi, citind si mai mult, am ajuns pe website-uri ale micilor producători din Statele Unite ale Americii, unde subiectul este foarte dezbătut.

Am aflat că în primul rând lâna ar trebui sa fie nelipsită din dormitorul celor care au alergii - depistate și mai puțin depistate. Si chiar a fucționat (eu am o rinita alergică ce se declanșează la 5-6 factori alergeni) și când dorm pe saltea de lână respir mult mai bine.

De asemenea, foarte important e faptul că lâna absoarbe gazele nocive din cameră. Legat de acest subiect e o întreagă controversă despre cât de poluate sunt căminele noastre - mobila, covoare, parchet; acestea pot emana gaze care, toate testate, sunt în "limite normale" declarate de instituțiile acreditate.
Dar, când petreci zilnic câte 6-8 ore în prezența lor, pot apărea tot felul de reacții asupra organismului. Lâna are proprietatea de a le absorbi și ulterior de a le ceda, atunci când pilota și salteaua adițională sunt scoase la aerisit.

Fabricat in Romania

CARE E SECRETUL UNUI SOMN CONFORTABIL ȘI LINIȘTIT?

Pentru noi, răspunsul este simplu – Doar materiale 100% naturale, o atenție ridicată pentru calitate și detalii, fără compromisuri.

Suntem o afacere de familie; ne dedicăm dezvoltării unor produse excepționale pentru pat, care să ofere un somn de calitate. Toate produsele noastre sunt manufacturate pe plan local, în Piatra Neamț, folosind lână de cea mai bună calitate - Merinos.

Produsele realizate sunt naturale, durabile, confortabile și întotdeauna realizate cu grijă și dragoste. Dorința noastră este de a oferi iubitorilor de lână, produse de înaltă calitate, 100% naturale. Oferim o gamă completă de articole de pat (pilote, plăpumi, perne, saltele), precum și multe elemente de confort pentru casă.

Produsele noastre sunt rezultatul muncii depuse de oameni pasionați ce împărtășesc aceeași viziune: de a schimba modul în care lumea percepe și utilizează produsele din lână. Angajamentul nostru este de a utiliza cea mai bună și pură lână, cu scopul final de a oferi produse de calitate și durabile.

De ce? Pentru că dorim să oferim garanția unui somn odihnitor de care să se poată bucura noapte de noapte o familie întreagă.

Fabricat in Romania

De ce sã alegi CONFORT MERINO

Produsele noastre sunt lucrate manual în fabrica proprie din Piatra Neamț, folosind lânã de la fermieri din sudul și sud-estul Europei, inclusiv România, ce respectã cele mai înalte standarde în creşterea și îngrijirea animalelor. Înainte de a cumpăra produse cu lână naturală, îți recomandãm sã verifici unde au fost fãcute acele produse.

Lâna folosită la produsele Confort Merino este o lână pură, sortată manual, acum cel mai scăzut procent de fibre scurte:

• Oile sunt crescute făra antibiotice, hormoni sau alte tratamente chimice – stâne tradiționale.
Procesul de spălare și curățare al lânii este certificat OEKO-TEX ”Tested for Harmful Substances”, folosindu-se detergenți ecologici pentru a îndepărta vegetația, praful și excesul de uleiuri. Siguranța se referă atât la protecția mediului (proces care nu poluează), cât și siguranța sănătații umane.
• Rezultatul este o lâna nobilă, curată, care nu are miros înțepător.
Lâna Confort Merino nu este peliculizată. Noi nu acoperim firele de lânã cu polimeri şi nici nu folosim inserții de polipropilenã, aşa cum se întâmplã în cazul pilotelor de lânã ce pot fi spălate la mașina de spălat. 

Fabricat in Romania

Mulți producãtori de pilote folosesc produse chimice pentru a curãța si a trata lâna. Folosesc un procedeu peliculizare a firului de lână cu un strat de polimer pentru ca pilotele sã poatã fi spãlate în maşina de spãlat. Acest lucru presupune utilizarea unor puternice substanțe chimice care îndepãrteazã lanolina de la suprafața fibrelor de lânã şi acoperirea lor cu polimer pentru a preveni micşorarea (intrarea la apă a lânii) – toate aceste procedee nefiind naturale!

Poliesterul contribuie masiv la poluarea marinã pentru cã apa rezidualã rezultatã în procesul de spãlare conține microplastic rãmâne suspendat în apa mãrii pentru foarte mult timp. Pe de altã parte, lâna fiind o fibrã naturalã, se descompune în mare.

Lâna este în mod natural antibacterianã şi rezistentã la acarieni. De asemenea, are proprietatea de a absorbi umiditatea și de a o ceda ulterior când produsul nu este folosit. Lâna este curatã în mod natural.

Dacã pilota ta nu este vizibil murdarã, nu este nevoie sã o speli; doar scoate-o la aer într-o zi însoritã şi pilota se va împrospăta și auto-igieniza. Dacã totuşi este necesar, apeleazã la o curãțare uscatã sau o spãlare delicatã. Află informații despre cum e corect să întreții produsele din naturală chiar de pe site-ul nostru www.confortmerino.ro -cum-se-intretin-produsele-confort-merino

Pilotele Confort Merino sunt confecționate la cele mai înalte standarde. Toate produsele noastre sunt lucrate cu profesionalism în fabrica proprie. Chiar şi partenerul nostru care este implicat în prelucrarea lânii Confort Merino e tot o firma românească, o familie cu veche tradiție în procesarea lânii.

Suntem singura companie româneascã ce oferã astfel de produse, la aceastã calitate. Produse minunate în care poți avea încredere.

Avem atât de multã încredere în calitatea produselor noastre încât oferim o perioadã de 30 de zile în care sã te bucuri de ele şi, dacã nu sunt aşa cum spunem, sau dacã nu eşti mulțumit oricare ar fi motivul, le vom înlocui sau îți vom returna suma achitatã. Citește pe site-ul nostru ”Termenii și Condițiile pentru a cunoaște toate detaliile privind returnarea produselor. 

Confort Merino pastrează și valorificã autenticitatea şi simplitatea, iar reacțiile pozitive primite din partea clienților noștri ne confirmă faptul că, pur şi simplu, suntem cei mai buni când vine vorba de produse pentru pat umplute cu lână naturală.

Fabricat in Romania

TRATAMENTUL ANTIMOLII

Am înlocuit tratamentul chimic antimolii cu TERPESHIELDGeraniol și Linalool de sursă naturală - protecție și aromaterapie grație mixului de uleiuri esentiale 100% naturale.

Geraniolul și linaloolul sunt terpene naturale ce se găsesc în uleiuri esențiale extrase din plante.

Rolul antiinsecticind și antifungic al Terpeshield:

  • Îndepărtează moliile și larvele acestora din lâna brută spălată
  • Alungă insectele și acarienii
  • Împiedică formarea fungilor și a mucegaiului
  • Neutralizează mirosurile neplăcute

Aromaterapie Terpeshield:

  • diminuează stresul și crește capacitatea de concentrare
  • îndepartează durerile musculare, migrenele, indigestiile și inflamațiile ușoare
  • deosebit de eficient în caz de insomnie, de nelinişte şi de palpitaţii

Geraniolul și Linaloolul sunt prezente în mod natural în fructe, legume, mirodenii sau plante precum geranium, lemongrass, crin de vale, lavandă, etc. Testele de spălare în laborator au arătat că nici un reziduu activ nu a fost eliberat în apa de spălare sau în apa de clătire a produselor textile tratate cu Terpeshield.

Tratamentul lânii cu Terpeshield nu conține ftalați, permetrin, disruptori endocrini sau orice alt insecticid sau pesticid chimic. Procesul de tratare nu consumă energie termică.

Lâna noastră nu este încă certificată ca fiind Organică, acreditarea presupunând o investiție financiară considerabilă iar procesul în sine este unul anevoios datorită numarului relativ mare de stâni de la care adunăm lâna. Ne dorim ca în următorii ani să reușim să certificăm lâna merinos strânsă de la stânele din Romania. Ar fi o mare realizare atât pentru noi, dar și pentru colaboratorii noștri care ne prelucrează lâna.

LÂNA

Lâna folosită la produsele Confort Merino este o lână naturală, 100% pură. Oile de la care provine lâna sunt crescute făra antibiotice, hormoni sau alte tratamente chimice.

In procesul de spălare și curățare folosim detergenți ecologici pentru a îndepărta vegetația, praful și excesul de uleiuri. Rezultatul este o lâna nobilă, curată, care nu are miros înțepător.

Lâna noastră este sortată manual și are acum cel mai scăzut procent de fibre scurte.

BUMBACUL

Bumbacul organic fără tratamente chimice - mai puține alergii.

Ai fi surprins să afli că bumbacul convențional este responsabil pentru utilizarea a 25% insecticide și 10% pesticide la nivel global, desi este cultivat doar pe 3% din suprafața agricolă. De asemenea se află pe locul 4 în lista celor mai puternic chimic fertilizate culturi din lume.

Bumbacul organic este cultivat prin mijloace organice fără utilizarea fertilizatorilor chimici, a pesticidelor și insecticidelor, astfel ajutând la îmbunătățirea calității terenurilor agricole, prevenția contaminării apei și a conservării biodiversității.

Bumbacul organic este excelent pentru pielea delicata a copiilor. Mai mult, deoarece în producția de bumbac organic nu sunt folosite substanțe chimice, acesta nu este cauzator al alergiilor. Bumbacul organic are un miros plăcut și reduce problemele respiratorii.

Bumbacul organic Fiberproof folosit la produsele Confort Merino este fabricat în Germania și are o permeabilitate excelentă la aer și vapori de apă.

Bumbacul nu este peliculizat (nu i se aplică un strat de polimer pentru a impiedica migrarea fibrelor sau a fulgilor de pene din pernele obișnuite). Bumbacul nostru organic este rezistent la migrarea firelor de lână prin construcția țesăturii (țesătură deasă din fire subțiri) și a proceselor mecanice. Lipsa acestei peliculizări permite circulația aerului și umidității, transpirația fiind semnificativ redusă.

CONFORT MERINO – Produs FABRICAT ÎN ROMÂNIA

Produs adaugat la favorite

Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre Confort Merino.