Deja ştiţi despre noi cã suntem mari iubitori ai lânii. Ne-am dedicat viaţa, timpul, cariera pentru a arãta cât mai multor oameni cã lâna este o fibrã incredibilã care aduce beneficii reale sãnãtãţii.

Ne veţi auzi deseori vorbind despre cum produsele pentru pat din lânã pot îmbunãtãţi cu pânã la 25% somnul profund, regenerativ, sau despre cum lâna este o soluţie minunatã pentru cei care suferã de alergii.  Iubim lâna şi pentru rezistenţa sa incredibilã la foc, ceea ce nu se poate spune despre  puful de gâscã, de raţã sau despre alternativele sintetice.

În rândurile de mai jos vom dezminţi miturile care se învârt în jurul acestei fibre miraculoase, lâna ...

 

Mitul numãrul 1:  Lâna provoacã mâncãrimi

Ar fi nedrept sã respingem complet acest mit fãrã sã recunoaştem cã unele tipuri de lâna pot irita pielea delicatã. Oile care trãiesc în anumite medii pot produce o lânã grosierã. Dar o lânã extrafinã cum este cea Merino este foarte finã şi confortabilã in contact cu pielea. Ca sã vã convingeţi, puteţi sã testaţi fabuloasele ţesãturi din lânã merinos din magazinele cu profil sportiv.  O lânã mai grosierã este mai rezistentã şi este idealã pentru saltele. Întotdeauna  este bine sã alegem corect lâna cea mai protrivitã  pentru fiecare tip  de produs!

 

Mitul numãrul 2: Lâna atrage acarienii

Circulã foarte multe informaţii greşite  despre aceste mici creaturi! Ele nu „mãnâncã lânã”, aşa cum nu „mãnâncã praf”.  Adevãrul este cã acestea mãnâncã bacterii şi ciuperci care cresc în diferite locuri din casa noastrã  şi din jurul acesteia, bleah!

Produsele pentru pat sintetice şi cele umplute cu puf/pene creeazã un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor şi fungilor pentru cã  menţin foarte bine umezeala – ceea ce este ideal pentru acarieni.
Lâna eliminã umezeala şi se usucã, astfel încât devine nepotrivitã pentru acarieni, cu atât mai mult când vorbim despre lâna merinos purã, netratatã chimic: aceasta pãstreazã lanolinã pe fir  şi respinge  în mod activ acarienii.

 

Mitul numãrul 3:  Lâna este inflamabilã

Nu avem nici cea mai micã idee de unde a pornit acest mit, dar unii oameni chiar cred cã lâna este inflamabilã. Doar cã  lâna pur şi simplu nu se aprinde! Poate cã nu ştiaţi, dar lâna este adesea folositã în situaţii în care protecţia împotriva focului este imperios necesarã. De fapt, lâna este utilizatã la ţesturile folosite în construcţia de avioane, maşini şi chiar a uniformelor militarilor şi pompierilor. Toate acestea sunt fabricate din lânã!

 

Mitul numãrul 4: Lâna este prea cãlduroasã pentru varã

Este adevãrat cã lâna este fantasticã în a menţine cãldura în timpul iernii, dar ştiai cã  şi menţine rãcoarea în timpul verii?

De-a lungul miilor de ani, lâna a evoluat pentru a menţine oaia sãnãtoasã şi în confort, indiferent de cât de multã lânã poartã  pe spate. De fapt, structura microscopicã a lânii menţine rãcoarea prin faptul cã absoarbe umezeala şi o îndepãrteazã de piele.

 

Mitul numãrul 5: Lâna este foarte scumpã

Dacã stãm sã ne gândim, da, lâna este mai scumpã în comparaţie cu alternativele sintetice – dar ar fi corect sã luãm în considerare şi termenul de valabilitate mare al produselo realizate din lânã. De exemplu, o pilotã umplută cu lânã poate sã fie utilizatã mai mult de 10 de ani dacã este corect întreţinutã. O pilotã cu umpluturã sinteticã nu ţine mai mult de 3 ani. Mai  luaţi  în considerare şi multimplele beneficii pe care le oferã lâna şi va fi simplu astfel sã înţelegeţi de ce lâna este o soluţie mai bunã.

 

Mitul numãrul 6: Sunt alergic la lânã

Alergiile reale la lânã sunt EXTREM de rare  - aproximativ 1 persoanã din 100.000  este alergicã cu adevãrat la lânã!  Aşadar, de ce cred atât de mulţi oameni cã sunt alergici la lânã?  Raspunsul este simplu: este vorba de lâna de prostã calitate, tratatã chimic,  care se simte asprã pe piele sau provoacã iritaţii .

 

 Mitul numãrul 7: Lâna miroase

Credem cã aceastã preconcepţie are la bazã faptul cã oamenii fac adesea legãtura  între aceastã fibrã naturalã şi drãguţele animale pufoase pe care le-au vãzut în ferme. Este adevãrat cã oile au un miros specific, ceea ce este de înteles. Totuşi, produsele pe care le cumpãraţi – pãturile, pilotele, pernele, aşternuturile -  sunt confecţionate din fibre care au fost spãlate şi de pe care s-au îndepãrtat mare parte din lanolinã  şi toate resturile organice. Dacã produsul tãu din lânã are totuşi un uşor miros, este suficient sã îl aeriseşti.

Comments (0)

No comments at this moment
Produs adaugat la favorite