- Articole despre lana
- 0 likes
- 1332 views
- 0 comments
- somn, mișcare, sănătate, oboseală, exerciții fizice, aer liber, oboseală cronică
Pentru că suntem atenți la nedumeririle și întrebările tale, am hotărât să răspundem la o întrebare care a tot apărut în comentariile de pe pagina noastră de Facebook.
De ce insistăm atâta cu somnul de calitate?
Un somn de bună calitate este esențial pentru bunăstarea noastră fizică și psihică. Cu toate acestea, mulți dintre noi se luptă pentru a obține cele 7-9 ore de somn recomandate în fiecare noapte.
O modalitate de a îmbunătăți calitatea somnului nostru este crearea unui mediu sănătos în dormitorul nostru.
Ce poți face pentru a obține un somn de calitate?
Iată câteva sfaturi practice care vă vor ajuta să vă transformați patul și dormitorul într-un mediu sănătos pentru o noapte de somn sănătos.
Alege așternuturi din materiale naturale
Materialele naturale permit peilii să respire și absorb umezeala, fiind o alegere minunată, în special pentru persoanele cu alergii sau cu piele sensibilă.
Schimbă așternutul în mod regulat
Spală cearșafurile, fețele de pernă și husele de pilota săptămânal, pentru a îndepărta praful, murdăria și alergenii. Asigură-te că utilizați lenjerie de pat hipoalergenică dacă sunteți predispus la alergii. Scoate la aerisit pilotele și pernele de lână pentru a se igieniza.
Folosește o saltea cu arcuri
Arcurile permit fluxul de aer să circule, oferind o suprafață mai rece pe care să dormi. De asemenea, salteaua cu arcuri oferă un mai bun suport pentru corp, ceea ce înseamnă mai puține probleme cu spatele. În plus, aceste saltele se uzează mai greu decât alte tipuri de saltele.
Aspiră salteaua în mod regulat
Nu știu dacă te-ai gândit vreodată cât praf, piele moartă și acarieni se adună în salteaua pe care dormi. Iar dacă ai animale de casă, atunci este și mai serioasă situația. Așa că, la fel de important ca schimbarea regulată a lenjeriei de pat, este și aspirarea saltelei. Insistă asupra locurilor mai murdare și acordă atenție sporită cusăturilor. Nu uita de laterale.
Folosește o protecție de saltea
Pentru un confort sporit în timpul somnului, dar și pentru a feri salteaua de pătare.
Curăță cu atenție petele de pe saltea
Dacă salteaua ta a prins un miros, care nu iese nici la aerisirea în aer liber, folosește bicarbonat de sodiu. Deschide ferestrele larg și lasă-l să acționeze câteva ore.
Scoate salteaua la aerisit
Scoate salteaua la aerisitmăcar o dată pe săptămână. În acest fel, prelungești viața saltelei, dar îți îmbunătățești și somnul.
Rotește/întoarce salteaua în mod regulat
În acest fel eviți uzarea saltelei doar pe anumite zone. Rotește-o o dată la 3 luni cu capul la picioare și o dată la 6 luni de pe o față pe alta.
Utilizează purificatoare de aer
Purificatoarele de aer pot ajuta la eliminarea poluanților și alergenilor din aer, facilitând respirația și promovând un somn mai bun.
Verifică nivelul de umiditate din dormitor
Dacă aerul din dormitor este prea uscat, folosește un umidificator sau un vas cu apă pe o sursă de căldură. Dacă ai peste 55% umiditate în dormitor, folosește un dezumidificator automat, pentru a evita apariția mucegaiului.
Mai citește și alte sfaturi legate de somnul tău
Ce alte sfaturi mai poți respecta, pentru a îmbunătăți calitatea somnului tău și pentru a te trezi odihnit și pregătit pentru orice ți-ar aduce ziua? Avem mai multe informații pe site-ul nostru. Dă clic pe articolele de mai jos și învață cum să dormi mai bine.
LA CÂT TIMP TREBUIE SĂ SCHIMBI PERNA?
DE CE ESTE LÂNA ALIATUL ÎMPOTRIVA ALERGIILOR?
Comments (0)